Økologisk kød
Oksekød fra gårdens egne dyr. Det er kun unge dyr, der bliver slagtet, og dyrene har aldrig fået antibiotika.
Vi har fars, forskellige udskæringer, og når det er sæson har vi frankfurtere.
Kødet bliver slagtet ved Snæbum Slagteforretning, hvor det hænger i tre uger inden det bliver finparteret og pakket. Dette medfører, at der er et meget lille svind ved tilberedningen, fordi en stor del af svindet foregår, når kødet hænger på krogen. Det betyder også, at kødet bliver lækkert mørt og har en rigtig god smag.
Hvis du vil have fersk oksefars, næste gang vi slagter, så skriv til en mail til os, så skriver vi dig op og kontakter dig, når det er tid.
Økologisk grisekød fra Favnen Fuld
FavnenFuld er et lille, økologisk landbrug, der producerer økologiske specialiteter. Grisene er af arten sortbroget landrace. Dyrenes opvækst foregår langsomt og naturligt på friland, og det medfører, at kødet både i smag og udseende er anderledes end konventionelt kød, og dyrevelfærden er samtidig helt i top.
Ejeren, Kirsten Donslund, driver det autentiske landbrug med oprindelighed i gamle husdyrracer, kornarter og plantesorter. Landbruget tænkes som en helhed, hvor der dyrkes i naturlig sæsondrift med respekt for naturen. De små grise fødes og vokser op, mens græsset er grønt. Grisene fodres med gamle kornarter, kløver og græs dyrket på markerne, og på markerne roder og renser grisene jorden for ukrudt, så marken efterfølgende bruges til kartoffelproduktion. Hestene er med til at drive jorden, hvor de leverer gødning og fodres med græs og hø fra kløvergræsmarkerne.
Resultatet er kød med en finere struktur og en lidt mørkere farve end normalt. Kødet får en unik smag og kvalitet, og netop denne races egenskaber har fået flere førende kokke til at sætte sortbroget landracegris på menukortet.
Økologisk grisekød fra Favnen Fuld
FavnenFuld er et lille, økologisk landbrug, der producerer økologiske specialiteter. Grisene er af arten sortbroget landrace. Dyrenes opvækst foregår langsomt og naturligt på friland, og det medfører, at kødet både i smag og udseende er anderledes end konventionelt kød, og dyrevelfærden er samtidig helt i top.
Ejeren, Kirsten Donslund, driver det autentiske landbrug med oprindelighed i gamle husdyrracer, kornarter og plantesorter. Landbruget tænkes som en helhed, hvor der dyrkes i naturlig sæsondrift med respekt for naturen. De små grise fødes og vokser op, mens græsset er grønt. Grisene fodres med gamle kornarter, kløver og græs dyrket på markerne, og på markerne roder og renser grisene jorden for ukrudt, så marken efterfølgende bruges til kartoffelproduktion. Hestene er med til at drive jorden, hvor de leverer gødning og fodres med græs og hø fra kløvergræsmarkerne.
Resultatet er kød med en finere struktur og en lidt mørkere farve end normalt. Kødet får en unik smag og kvalitet, og netop denne races egenskaber har fået flere førende kokke til at sætte sortbroget landracegris på menukortet.